Gijs Heutink

Advocaat

Gijs Heutink studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1985 afstudeerde in het Nederlands privaatrecht. Gijs was van 1985 tot 1991 advocaat bij CMS Derks Star Busmann waar hij zich specialiseerde in contracten en procederen in de bouw en in projectontwikkeling. In 1991 volgde een overstap naar Ekelmans den Hollander in Amsterdam, dat in 2001 fuseerde met Hogan Lovells. Als equity partner heeft Gijs daar leiding gegeven aan de Real Estate praktijkgroep. Op 1 juni 2005 startte hij met een aantal medewerkers het op vastgoed- en bestuursrecht gerichte nichekantoor Hemwood (voorheen Gijs Heutink Advocaten).

De voornaamste aandachtsgebieden van Gijs zijn omgevingsrecht en bestuursrecht, met een bijzondere specialisatie in grootschalige retailprojecten, binnenstedelijke herontwikkelingen, zorgprojecten, contracten met de overheid en grondexploitatie. Hij is een ervaren onderhandelaar en heeft veel ervaring met het voeren van procedures op zowel bestuursrechtelijk als civielrechtelijk gebied.

Gijs is lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A), de VAR Vereniging voor Bestuursrecht en van een aantal internationale organisaties. Hij is erelid van de Young Lawyers Association (AIJA). Hij publiceert met enige regelmaat in de wetenschappelijke vaktijdschriften.

gijs@hemwood.nl