Hans Koolen

Advocaat

Hans Koolen studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij in 2013 afstudeerde in het Nederlands recht, met een specialisatie in het staats- en bestuursrecht. Tijdens zijn studie nam hij deel aan de nationale pleitwedstrijd van de VAR Vereniging voor Bestuursrecht en liep hij onder meer stage bij de overheid.

Na zijn studie heeft Hans van augustus 2013 tot en met december 2013 gewerkt bij NautaDutilh, op de afdelingen Overheid & Onderneming en Vastgoed & Infrastructuur.

Sinds januari 2014 is Hans advocaat bij Hemwood (voorheen Gijs Heutink Advocaten). De voornaamste aandachtsgebieden van Hans zijn omgevingsrecht, staats- en bestuursrecht, milieurecht en bestuurlijke handhaving.

Hans is lid van de VAR Vereniging voor Bestuursrecht.

hans@hemwood.nl

Hans Koolen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Bestuursrecht en Omgevingsrecht.
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.