Patrick Dijkink

Advocaat

Patrick Dijkink studeerde in 2016 af aan de Universiteit Utrecht in Nederlands recht, met als afstudeerrichting het staats- en bestuursrecht.

Tijdens zijn master schreef Patrick een scriptie over de omgevingsrechtelijke belemmeringen voor de realisatie van windenergieproject op land. Hiervoor liep hij een stage bij een gespecialiseerd adviesbureau waarbij Patrick heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van dergelijke energieprojecten.

Tijdens zijn studie heeft Patrick ook binnen de advocatuur ervaring opgedaan. Zijn student stage deed hij bij een nationaal kantoor, gespecialiseerd op het gebied van onder meer het omgevingsrecht en milieurecht. Ook heeft Patrick ruim een jaar gewerkt bij een groot internationaal advocatenkantoor. Hier hield hij zich bezig met het algemeen bestuursrecht (inclusief handhaving), omgevingsrecht, milieurecht en aanbestedingsrecht. Vanuit die disciplines heeft hij ook in de transactiepraktijk ervaring opgedaan.

Sinds februari 2017 is Patrick advocaat bij Hemwood (voorheen Gijs Heutink Advocaten). Zijn voornaamste aandachtsgebieden zijn het staats- en bestuursrecht, bestuurlijke handhaving, het omgevingsrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht.

Patrick is lid van de volgende verenigingen:

• VAR Vereniging voor Bestuursrecht
• Vereniging voor Bouwrecht
• Vereniging van Jonge Onroerend goed Juristen

patrick@hemwood.nl