Amsterdam, 10 september 2019 – Jan Struiksma verbindt zich per direct als adviseur aan Hemwood.

Jan Struiksma is sinds 2003 hoogleraar bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is afkomstig uit de praktijk van de ruimtelijke ordening.

Hij is auteur van het studieboek Het systeem van het ruimtelijke bestuursrecht en was annotator van bestuursrechtelijke uitspraken in de Administratiefrechtelijke Beslissingen. Verder zijn diverse publicaties van hem verschenen in het Tijdschrift voor Bouwrecht (tot 2008 bekend als Bouwrecht), bij welk blad hij deel uitmaakt van de redactieraad.

Naast zijn werk aan de universiteit gaf hij van 1995 tot 2005 les bij het Studiecentrum voor de Rechterlijke Macht en was hij van 2002 tot 2012 rechter-plaatsvervanger bij de rechtbanken te Utrecht en Amsterdam.

Naast zijn hoofdtaak als hoogleraar is hij sinds 2010 voorzitter van het Instituut voor Bouwrecht. Hij beschikt over een uitgebreide advieservaring op het terrein van het omgevingsrecht en het algemene bestuursrecht.

De aanstelling van Jan Struiksma als adviseur geeft een nieuwe wetenschappelijke en inhoudelijke dimensie aan het Amsterdamse kantoor.

Over Hemwood

Hemwood (voorheen: Gijs Heutink Advocaten), opgericht in 2005, is een Amsterdams kantoor gespecialiseerd in vastgoed. Het kantoor is gevestigd aan de Keizersgracht en telt 12 advocaten.