Gijs Heutink gaf tot mei 2005 leiding aan de Real Estate praktijkgroep bij Hogan Lovells in Amsterdam. Op 1 juni 2005 startte hij met een aantal medewerkers het op vastgoed- en bestuursrecht gerichte nichekantoor Gijs Heutink Advocaten.

In 2006 trad Iskander Haverkate toe, hij was daarvoor rechter bestuursrecht in Den Bosch. Twee jaar later maakte Eefje van Bommel de overstap van Boekel de Nerée naar Gijs Heutink Advocaten.

Het kantoor heeft altijd de ambitie gehad om de volle breedte van de vastgoedsector te bedienen, in september 2018 werd daarin een grote stap gezet met de overstap van een vastgoedteam van Dentons Boekel naar Gijs Heutink Advocaten.

Voldoende aanleiding om de naam te veranderen. In de zomer van 2018 werd een aantal specialisten geraadpleegd en is gekozen voor de naam Hemwood.

Hemwood is een samengestelde naam, geïnspireerd op het duurzame, solide en warme hout van één van de mooiste sparren. Een boom die tot grote hoogte kan groeien. De jaarringen van de boom staan voor duurzame kennis en het grote aantal ervaringsjaren dat we binnen kantoor op ons vakgebied – vastgoed –  hebben samengebracht.